De magie van het leven

De magie van het leven

Dat moment dat we de liefde herkennen wordt de magie van het leven zichtbaar.

De vrouwen komen samen. Vriendinnen. Al bijna 60 jaar delen ze lief en leed. De een gaf mij mijn naam bij geboorte, de ander zegt bij het uitwisselen van telefoonnummers; “Y – olanda, dat zei je vader toen hij vertelde dat je ter wereld was gekomen. ah Y zeg ik.. dat betekent ‘ik’ in het spaans. We lachen.

Ik blijf het bijzonder vinden. De band tussen vrouwen. Kracht. Zacht. Humor. Dat is wat deze vriendschap uitstraalt. Ieder zichzelf en toch zo’n verbinding. De liefde. Zelf. En dat herkennen. Daar gaan we voor deze ochtend.

Je kent het misschien ook wel. Sommige vrouwen gaan al jaren met je mee. Soms zie je elkaar wat meer dan in ander fases. Anderen ontmoet je heel even, tijdens een verjaardag, in een kroeg of op een cursus. En toch blijft er zo’n onzichtbare draad van herkenning en vertrouwdheid.

En nu.. nu sta ik hier in het bos. Met deze twee vrouwen. Open minded. Open harten. Twee vlaamse gaaien scheren over het water. De aandacht gaat uit naar een wilde bos takken. Het leven is niet altijd even vrolijk. Dan.. een hut. ‘Takkenhut’ flap ik eruit. En de lucht is geklaard. Ik wijs op het hart in de boom en de zon breekt door. We genieten van de stralen, zien een vogel in het lichtspel, waar bij nader inzien haar voorletter in de boom gekerfd staat.

We lopen door en de volgende hut staat al te pronken. Een stevige dit keer. De één kruipt in de hut en bewondert de stam van top tot teen. Stevig. Zeker. Herken je dat? Nou… In eerste instantie lijkt het gemis er van te overheersen. Het water druppelt langs de dikke wortels die als olifantenpoten diep in de aarde gegraven staan. Toch kunnen we na het stilstaan, doorvragen, nieuwe perspectieven ontdekken, die die illusie doorbreken.

De ander voelt al snel dat het licht meer aantrekt. Ze loopt bij de hut vandaan richting de zon. Ze staat, ontvangt de warme stralen en roept: Kijk!

We kruipen uit de hut. Wat? Oh.. Echt?? .. dan zien we het:

De zon en het water. Ze lijken zo verschillend. De herkenning vanuit de eigen liefde is daar waar zij elkaar ontmoeten en verrijken. Elkaar echt zien geeft eenheid in de liefde. De samenkomst is de magie van het leven.

Liefs, Yolanda

PS: De workshop Herken je liefde was zo’n succes dat ik haar heel graag nog een keer organiseer. Klik hier voor de link: https://coachbylife.nl/product/life-theforest-herken-je-liefde/