Dat staat als een paal boven water

De start van een Ultimate Energy programma. Op naar échte verbinding met jezelf. In het Amsterdamse Bos was het een warme dag met grijze lucht. En zoals altijd zette ik de natuur, haar symboliek en dat wat er ter plekke gebeurt in voor de coaching.

In deze sessie namen we helemaal intuïtief één van deze paaltjes als voorbeeld voor een nieuw te onderzoeken doel. Ze zag m in de verte al staan. Dáár wilde ze heen. Dus daar gingen we op af.

Al pratend liepen we op het kronkelpad. Ik vroeg haar naar van alles en voor ze het wist was ze t paaltje, t potentiële doel, al mijl en breed voorbij… totaal vergeten.. dus ik stopte even verder op.. ze keek me vragend aan…

Tot we bijna tegelijk t uitproestten….. oeps… de wake up call… herkenbaar. Al denkend en pratend met alle overtuigingen erbij én afleiding door anderen, is de focus om een eigen nieuw doel te verkennen zó weer vergeten…

We hielden stil, draaiden ons om en keken naar t paaltje.. En van een afstandje was er geen klik mee. Ze was overduidelijk. Dit is m niet. En ze bleef op afstand staan. Observerend en wachtend. Klaar om al door te lopen.

Ik daagde haar uit..
Geen klik? Wat maakt dat je er geen klik mee hebt? En er rolden direct een aantal overtuigingen uit..

En ik ging verder;
Is dat waar?
Voor jou?
Kijk eens goed?
Kijk nog eens..?
De twijfel sloeg toe.

Wat als je eens van dichterbij kijkt.. hoe is t dan? Vroeg ik.

Met lichte weerstand, liep ze er heen.. hmmm.. best interessant.. toch. Toch wel ja. Niet alles is beton, en aan de achterkant is een mannetje te zien, best geinig.. en zo ontdekte ze nog meer… véél meer door het echt eens goed te zien, aan te raken, vragen te beantwoorden…

En zo kun je als lezer zelf ook eens kijken naar jouw wensen, verlangens én wat je voor jezelf wilt creëren. Waar ga je wel of niet voor?
En wat is er nu werkelijk? Voor jou?

Is het voor jou nu niets? Of dacht je dat? En is dan alles niks? Of zit er dus toch iets voor je bij? En bij je dromen.. zijn ze nu jouw waarheid? Of is t iets wat je ooit wilde. Als je er nu nog eens naar kijkt.. wat zie je dan?

Dus hoe zit dat met die waarheid?
Dat wat je altijd vindt
Hoe je t ziet
Waarom dat zo is
En wat maakt dat t wel of niet bij je past..

Misschien was het eens waar..
Maar is dat nog steeds zo?
En was t eigenlijk wel joúw waarheid?
Of leerde je het?
Van je ouders, een leraar, door een gebeurtenis..
En heb jij t misschien voor waar aangenomen?

Allemaal vragen die je dichter bij jezelf kunnen brengen.. nu. Op dit moment. Waarin alles kan. Voor jou. Want jíj kunt t nu bepalen. Hoe je het ziet. Zag. Of wilt zien.

Je herkent t vast wel. Op afstand heb je overduidelijk een standpunt. Totdat je anders kijkt. Je andere informatie krijgt, dan zie je het vanuit een andere hoek.. en dan kan het zó handig zijn om daar een objectieve blik bij te hebben.

En in de coachsessie kwamen we er al snel achter… ook
t ene paaltje is t andere niet.  Zélfs niet als ze dezelfde kleur hebben.. en er staan heeel veel paaltjes in t bos…

Want als je dichterbij komt, er mee in contact raakt, onderzoekt… open bent, je laat leiden door je nieuwsgierigheid… dan kan het zo maar zijn dat er een wereld voor je open gaat!

Je ontdekt een waarheid die nu klopt. Voor jou! Met meer nuances, nieuwe inzichten. Oude verhalen die je los wilt laten. En ruimte om je nieuwe verhaal te maken. Dat waar jij blij van wordt te gaan ontdekken….

En dat is trainen. Open staan om alles te bekijken. Je laten coachen. Zodat er ruimte gemaakt wordt om alles er te laten zijn. Te onderzoeken. Je te laten verwonderen door alle mogelijkheden. Alles wat is. En dat is zóveel meer dan je dacht!

En dat staat dan weer als een paal boven water.

Wil je ook jouw waarheid leren ontdekken? Anders leren kijken naar een probleem dat je al een tijdje bezig houdt? Ontdekken waar je écht blij van wordt? Vraag dan nu een gratis match call aan om te zien welk coachprogramma voor jou nu de meest fijne stap is. 

Klik hier om dat gesprek direct aan te vragen: Gratis match call

Liefs, Yolanda 💋

PS. En denk je nu na dit lezen; ik wil direct spijkers met koppen slaan? Klik dan hier voor het 3 maanden Programma.

Blij met dit artikel? Heel fijn als je het laat weten! 

Like & Share = Inspireren