Doorrrrr… tot je er bij neer valt

En doorrrr…

Tot je er bij neer valt

Je gaat maar door.. kop in t zand.. totdat je lijf zegt.. hé.. hier ben ik HALLO! Tijd om gas terug te nemen.. En als het meezit, dan ben je nog op tijd om de signalen van je lichaam te horen. Want je weet als geen ander, dat het juist met die geweldige werkmentaliteit van je, heeel makkelijk is om alles te negeren en ´lekker´ door te gaan!  

Rust en herstel

En dan hebben we het over ontspannen, tot rust komen, tijd nemen om je lichaam weer in balans te brengen, te herstellen. Eh ja, zeg je, maar.. ik kan toch niet niets doen? Ik wil wel wat nuttigs doen.. ik heb alleen maar die ene afspraak en dan deze afspraak met jou… maar verder eigenlijk niet.

Zo begon de wandelcoach sessie in het Amsterdamse Bos. Ik vraag de client; Goh. het is nu half tien, wat is er tot nu toe gebeurd vandaag, wat heb je gedaan, met wie was je?

Oh.. ja… en toen werd het stil… Het antwoord is in één klap helder.. De ochtend gaat in een flits voorbij. We praten verder over dat beeld en het is direct duidelijk, het symbool voor waar je staat.. hoeveel je doet, deed en nog moet doen. Hoeveel je geeft..

Aan de kinderen, de verbouwing, het huishouden, werk en je man… en het raakt je.. want je bent zo moe… en je wilt er zo graag zijn voor iedereen.. en je vindt t niet normaal dat je je zo voelt.. en je wilt je niet zo voelen… en je wilt doorrr.. 

Even stilstaan

En terwijl ik m’n passen vertraag, word je je bewuster van je gevoel, je ademhaling, je hoofd, je lijf.. tot we stilstaan..

De zon breekt door..
Kom, ga maar even in het zonnetje staan… zeg ik zacht.. Je gaat staan, sluit je ogen, handen in vuisten gebald…

Adem rustig in, en uit.. en zo sta je daar. Ogen gesloten, het hoofd omhoog, dapper, reikhalzend naar het licht.. en je voelt de tranen komen.. je wilt het niet, maar het is er wel..

Moe, verdriet, pijn. angst, alles door elkaar..

En ik vraag je; voel maar, even alleen de zon… de warmte op je gezicht… voel eens hoe dat is? En het wordt stil… stil om ons heen. Daar waar hiervoor we om de haverklap nog mensen vriendelijk gedag zeiden, om natte bagger honden heen manoeuvreerden, is er nu in geen velden of wegen iemand te bekennen. Het hele pad bezaaid met herfstbladeren is vrij.. behalve jij, midden op het pad, vol in de zon..

En het wordt stil.. in jou..

Even niet bezig zijn met wat er was.
Even niet bezig zijn met wat nog moet.
Even niet denken aan wat kan komen..

Even NU…
In de zon..

En ik? Ik ben er niet.. en tegelijk als coach meer dan ooit.. Een met alles..

Totdat

Tot de adem als vanzelf komt. Ik zie de spanning van je afvallen.. Een diepe teug vol energie! Je borst omhoog en een hele lange uitademing… 

De betraande ogen, de lach er doorheen.. Zo! De tranen gedroogd.. een vragende blik; gaan we? Ik lach en uiteraard lopen we door..

Maar nu rustiger, meer adem, genietend van de vogels, de knisperende bladeren.. en alles wordt rustiger, meer helder. Verlangens bespreekbaar, gedrag inzichtelijk, concrete acties mogelijk. Je zintuigen open, het lichaam ontspannen, er is ruimte door het toelaten van de emoties en het uiten van je gevoel.

En het besef is er… dit is nodig. Voelen wat er is, er aan toegeven dát het er is. Even stilstaan, in plaats van op de automatische piloot. Dat geeft weer energie, dan kun je weer doorrr.. En.. je beseft, dit is niet alleen nu nodig. Niet alleen voor jezelf, maar ook thuis. Samen, contact, bespreken. We vervolgen de weg, we gaan door…

En jij?

Dit gevoel van doorgaan, zoveel moeten, de druk van buiten af of van binnenuit, het hoge tempo en zo weinig te tijd om eens stil te staan.. hoe is dat bij jou? Ging jij vandaag ook maar door? Heb je in je dagelijkse dingen echt een keer bewust stil gestaan? Daadwerkelijk gevoeld hoe het met je is? Wat heb jij jezelf gegeven? Welke ‘zon’ heb jij jezelf gegund? 

Als je iets herkent in dit verhaal, vind ik het fijn je reactie te lezen. Mail mij gerust als je wilt weten of wandelcoaching iets voor jou kan betekenen. En als je voor een ultieme energie ervaring wilt gaan, kijk dan eens bij dit programma. Ik ben er graag voor je. 

Liefs, Yolanda

#CoachBYNature #doorgaan #zuurstof #zon #ontladen #stressrelease #energie #opladen #neemregelmatigjeherstelmomenten #CoachBYEnergy #UltimateEnergy