Het Champagne gevoel

Ze wil het graag over Hoogsensitiviteit hebben… en dat kan.

We lopen heerlijk met onze snowboots aan.. best even gek, want midden op het pad lukt niet, dat is heel glad.. dus even lopen we ver uit elkaar. Dat voelt niet prettig, dus verplaats ik naar haar zijde. Een man nadert ons en als vanzelf stappen we even opzij.

Horen, zien en..
Ik begin een zin en zij maakt de zin af. Ik laat een stilte vallen en als vanzelf snapt ze wat ik wil zeggen, blijkt als ze uit het niets antwoord op een vraag die niet gesteld is. We spreken over haar oude werk, ik laat haar de situatie voor zich halen en ze ziet het plafond met de felle lichten voor zich, hoort het geluid van de airco weer en als ik begin over de pauze en het ‘verplicht’ praten met de collega’s, trekt ze haar neus op; o ja, bleehhhh het stonk altijd zo in die kantine.. die geur!!

Stempel
Zo filosoferen we verder over stress, de hoeveelheid prikkels die een mens op een dag te verwerken krijgt en hoe het brein van een High Sensitive Person (HSP) werkt. Dat er een verschil is. Dat niet iedereen HSP is die dat denkt te zijn. Dat niet iedereen die HSP is, dat weet. En dat het uiteindelijk niet om dat stempel gaat. Maar om hoe jij als persoon omgaat met de wereld om je heen. Dat heet leven. En dat het fijn is als je je leven leeft zodat jij het fijn hebt. Dat straal je namelijk ook uit op een ander.

Stress
En als je veel stress hebt, dan werkt dat ook door op de mensen om je heen. Wat stress eigenlijk is, dat het allemaal gaat om balans op een dag. En dat we dat herstelmomenten noemen.. en hoe de maatschappij aankijkt tegen herstel. Alsof dat ziek, zwak en misselijk is.. Terwijl het zó supergezond is!! Stress is niets meer dan een systeem dat in balans wil komen. Actie, reactie. Actief, Rust. Plus, Min. Als twee kanten van de medaille of een wip die heen en weer gaat. Alles zoekt weer naar een evenwicht. Daar zijn wij opgebouwd!

En de hoeveelheid prikkels om ons heen.. is zo ongekend groot. Daar is een mens niet op gebouwd. Dus als je niet tijdig zelf je balans vindt, dan zorgt je lichaam of geest wel dat de stekkers er uit gaan.

Normaal
Alles gaat er om hoe wij met onze omgeving omgaan. Vanuit onszelf! Dus voelen dat je rust nodig hebt is mega geweldig!! En dat er zoveel mensen zijn die daar niet naar luisteren (niet willen of niet kunnen), dat is eigenlijk ‘niet normaal’.. Lachend kijkt ze mij aan; ohhh.. we schieten in de lach… Dus eigenlijk zijn al die anderen niet normaal? En dan wordt het toch een soort van stil…

Leefstijl
Ik leg uit, dat we in onze maatschappij de afgelopen 100 jaar al zo gewend zijn om van A naar B te gaan. Met resultaten leveren. Snelheid. Tijd is geld. Moeten. Doorgaan. Productie.
En dat er niet voor niets 70% van onze welvaartziekten veroorzaakt worden door een slechte leefstijl, waaronder teveel stress.. althans, meer dan het lijf en geest aan kan. Onder andere door niet tussendoor te ontspannen. En hoe gek het eigenlijk is dat we dat met z’n allen maar blijven doen. Hoe ver we van ons voelen af zijn. Dat het denken zo belangrijk gemaakt is. En dat terwijl we allemaal uit energie opgebouwd zijn.

Energie
Alles is energie. Met trillingsfrequenties. Emoties deinen daar ook op. Zo kun je op een trilling van de ander mee resoneren.. Herken je dat? Dat je een winkel inloopt en er direct weer uitloopt? Dat je voor de deur van een verjaardagsfeest staat en eigenlijk niet naar binnen wilt? Dat je in de tram zit, iemand naast je komt zitten en je voelt.. brrr.. niet fijn? Heb je net gemerkt dat je automatisch opzij stapte toen die man er aan kwam? Ze hoeft niet eens te antwoorden… we weten zonder woorden dat deze situaties dagelijkse kost zijn.

Stil
En dan… Maar dat heeft toch iedereen? (het hoofd in actie) Eh… nee… Althans, niet in die mate, niet op een zelfde manier.. Niet?.. oh.. ze laat dit idee even tot zich doordringen.. Oh.. En ze vult aan; oh, er zijn natuurlijk gewoon mensen die midden op het pad blijven lopen en totaal niet doorhebben dat er iemand aankomt die wil passeren… jee… en ik hoor en zie haar denken, voelen, weer denken en voelen.. en het is stil…

Bewust
En zo lopen we verder.. zij aan zij.. in de sneeuw, krakend onder onze voeten, zorgvuldig, met aandacht, bewust het pad kiezend waar wij ontspannen kunnen lopen. En dat is precies waar het om draait; ontspannen je eigen weg kiezen.

Omgaan met hoog sensitiviteit, het gaat allemaal om bewustwording. Bewust worden. Van jezelf. Jouw gevoel, denken, leefstijl. Je eigen stappen zetten. Zoals het voor jou goed voelt.

Spelen
En eerlijk? Een stempel, daar gaat het helemaal niet om. Het gaat om dat jij je fijn voelt. Thuis bij jezelf. Zodat je van daaruit kunt handelen. Met of zonder HSP. Met energie kunnen spelen. Invloed uitoefenen op de hoogte van de frequentie. Zelf zorgen dat je je fijn voelt.

Voelen
Hoe zou je je 80% van de tijd willen voelen? Vraag ik.. nou.. eh.. stralend? zegt ze aarzelend.. Hoe is dat stralend? eh.. dat je ogen stralen? En hoe voel jij dat? nou eh.. opgewekt? en hoe voel je dat je opgewekt bent? Voel je dat ergens in je lijf? Nou eh.. dan komen hier van die… en ze maakt ronddraaiende bewegingen met haar armen voor haar borst.. en ik praat mee.. is het zwaar? langzaam? of is het (mijn stem gaat omhoog) snel? jaa.. en ik zie haar enthousiast worden.. Voelt het zwaar als bagger? Of licht als belletjes van de champagne… Jaaa.. en we schieten weer in de lach..

Champagne
Dat wil ik graag zegt ze.. ik ben dól op champagne.. En ik wil zeggen… ik ook en ze zegt.. jij ook?! hihi.. “Live to your highest excitement”.. zeg ik. Op naar het champagne gevoel! antwoordt ze.

En op de terugweg, kijken we nog even achter ons.. wow.. de zon is gaan schijnen, het licht is zilver en schijnt op de kristallen van de sneeuw….. Wat een zaligheid.. écht een champagne gevoel..

Woorden
En zo ben ik weer thuis achter mijn computer, beseffend dat alles wat er in energie uitgewisseld is, nooit allemaal in woorden uitgedrukt kan worden. En niet alle woorden hoeven geschreven. En dat is oké. Zo werkt gevoel nu eenmaal.

Herkenning
Ergens voel je wel als je dit leest of je iets herkent.. of de energie resoneert met jouw belevingswereld. Voel je dat nu ook? En vind je het lastig in de drukte van alledag om te gaan met die energie? Loop je tegen oordelen aan? Van een ander of jezelf? Of wil je gewoon eens van gedachten wisselen over deze materie? Het omgaan met energie, stress, HSP, rust, ontspanning.. jij en je omgeving?

Gratis één op één groeisessie
Vraag dan nu een skype sessie aan. Helemaal gratis. voor jou. Om te groeien naar een hoger energielevel. Het zou zo zonde zijn als je het champagnegevoel zou missen. Ik ben er graag voor je. Hier kun je vrijblijvend je gratis sessie aanvragen. Voel maar even of dit voor jou nu fijn is. Wacht dan niet. Ik hoor je graag.

Liefs, Yolanda