Zaai je eigen toekomst

Een groepje vrouwen in de leeftijd van 35+ zit bij elkaar aan de keukentafel. We hebben het over ‘van hoofd naar gevoel’. Wat is het toch dat die gedachten maar door blijven gaan? Druk, druk, druk. Je wordt geleefd. Je moet van alles! Van jezelf, omdat je het zo geleerd heb, de omgeving is het nu eenmaal gewend van je…

Je Brein
Tja… en zie dan maar eens rust, tijd en ruimte voor jezelf te creëren. En dan hoor je zo’n avond ook nog eens de theorie achter dit hele verhaal. Je brein. Je cellen. Stofjes van je hersenen naar je lichaam. Je hele systeem werkt samen en is die vijfendertig jaar of langer al gewend dingen op een bepaalde manier te doen.

Je hebt een manier gevonden die voor jou eens goed werkte. Hard werken, zorgen voor een ander en ondertussen niet erg aardig voor je zelf zijn, bijvoorbeeld. “Ik weet het niet, ik kan het niet, wat stom” zeg je in je hoofd tegen jezelf.

Of in gedachten zeg je over een ander “kijk die zich nu eens aanstellen, wat een ijdeltuit, nou zeg, dat zou ik nooit doen!” En uiteraard ligt het ook aan alles behalve jezelf; “ik heb nu eenmaal geen tijd, straks..” of “als hij nou eens stopt met die nare dingen zeggen”…

Zelf creëren
Dit is dé manier om de touwtjes uit handen te geven. En dat kan anders! Creëren kun je niet alleen met je handen, maar ook met je gedachten!

Wat je in je hoofd tegen jezelf zegt, wordt door je brein als waarheid aangenomen.

Gedachten kunnen bijna ongemerkt de hele dag door gaan! Ook gedachten die je eigenlijk niet eens hardop zou willen zeggen. Omdat je ze helemaal niet wilt denken, niet door de beugel kunnen of je niet aardig vindt van jezelf. Hardop zou je ze nooit uitspreken. Want eigenlijk wil je helemaal niet dat ze echt zo zijn of echt zo worden. En toch vertel je je hele systeem die kant uit te gaan! Een richting waar je helemaal niet naar toe wilt.

Bewust kiezen
Wees je hier vandaag eens bewust van. Wat denk je eigenlijk over een ander? Hoe denk je over jezelf? Wat creëren jij in gedachten? En… sluit het aan bij wat jij écht wilt?

Elke keer als je merkt dat je een kant uit gaat die niet past bij wat je wilt, kies je gedachten dan opnieuw!

Als je je bewust wordt van wat je denkt, krijg je een keuze! Zaai nieuwe gedachten voor de toekomst die jij wilt! En je zult merken dat andere gedachten een ander gevoel gaan geven. Dat je anders naar je omgeving, de ander én jezelf gaat kijken.

Intentie
Creëer jouw intentie. Zaai nieuwe gedachten. “Wat ben ik goed bezig, ik mag leren, hoe kan ik zelf iets moois neerzetten”. Je kunt het zo gek niet bedenken, het gaat om wat jij wilt. Je kunt je zelf trainen en gedachten neerzetten die bijdragen aan wat je wél wilt.

Lastig? Is niet zo gek. Blijf oefenen. Houd jouw intentie voor ogen. En als je denkt.. “ik leer het nooit!”, kies dan opnieuw. Train je brein, je lijf, je gedachten. Stap voor stap.

We zijn benieuwd hoe het je vergaat. Laat je het ons weten in de reacties bij dit blog?

Coach
Weet jij wat er allemaal in je hoofd omgaat? En hoe je die gedachten kunt vernieuwen? Wil je een steuntje bij die nieuwe gedachten?

Dat kan! We geven workshops, trainingen, wandelcoaching, 1 op 1 gesprekken. Neem contact met ons op of houd ons aanbod in de gaten. We begeleiden je graag!

Vond je dit interessant? Klik dan op de social media buttons en deel!
Fijne dag!

 

#zaaijeeigentoekomst #energievanvandaagenmorgen #sprankel

Inspiratiebronnen: www.mayawijsheid.nl, De levenscode (A.Sonnevelt), RET, Vitaal&Co.