Ik ga op reis en neem mee…

Ik ga op reis en ik neem mee..

een kofferrrrr….

Zo ging het spelletje dat ik als kind thuis speelde. Met elkaar hadden we de grootste lol. Zo werden gedachten de grootste fantasie.. En als je me nu vraagt, hoe ging dat spel ook al weer, dan weet ik het niet eens precies meer. En op zich is dat ook niet belangrijk, het ging er om dat we gingen raden, bedenken wat er in de ander om ging.

Vakantie
Een spel wat we ook altijd deden op vakantie. Op momenten dat je je niet druk hoefde te maken om school, werk en de dagelijkse beslommeringen.

Echt even de tijd om bezig te zijn met in het moment zijn. Dan was dit spel heerlijk om uren achter elkaar te spelen.

Coaching
En als ik daar nu zo op terug kijk, is dat wat er in coaching ook gebeurt.

“Gevoel en emoties verkennen en onderzoeken wat de opbrengst is van je gedachten”

Zo schrijft Jeroen Hendriksen in zijn boek Wandelcoaching. En zo is het. Die opbrengst geeft weer voeding aan jezelf. Je krijgt een inzicht, een idee, inspiratie en voelt en weet wat vervolgstappen kunnen zijn.

Wandelcoaching
In wandelcoaching bij Coach BY Life ga je dus letterlijk met je rugzak (je ervaringen, je patronen, relaties, etc.) op pad. En alles wat daar in zit kun je aangrijpen om te kijken. Zien wat er was, wat er is, wat er kan zijn.

Resultaat
Je kunt van alles uit de rugzak halen en met een lichter gevoel weer verder. Eindelijk het verdriet om vroeger eruit, de boosheid die al jaren sluimert zonder dat je er echt weet van hebt, de angst om je uit te spreken, jezelf kwetsbaar op te stellen, je van een andere, vaak zachtere kant te laten zien die je omgeving van je kent. 

Niets is zo gek als niet gek doen

In het bos is niets gek. En wat in het bos besproken is, blijft in het bos. Wat jij daar wilt achterlaten, laat je daar. Andersom is het ook mogelijk. Je kunt ervaringen, gevoel uit het verleden met je meenemen. Mee op reis.

Waarheen, waarvoor
De natuur geeft je de meest prachtige, vaak onbewuste herinneringen weer. Een ervaring van de zon die doorbreekt, een bloem die als enige boven alle andere uitsteekt, de geur van het mos, het kan je zo weer terug brengen naar een lang vergeten gevoel of diep verlangen voor de toekomst.

Die beleving, wens, kun je meenemen in de rugzak, zodat je het daadwerkelijk kunt gaan omzetten. Omzetten in een actie die leidt tot een nieuw doel, het door jou gewenste resultaat.

Met of zonder
En zo kun je het zo gek niet bedenken of er zit iets in de rugzak. Ook de dingen die eens vervelend waren en je toch op een of andere manier geholpen hebben te komen waar je nu bent. Wat jij meeneemt is aan jou.

En heb je even behoefte aan zonder tas op pad? Ook dat is van harte aan te bevelen. Kijk maar eens hoe dat voor je is. En weet …. jij bepaalt. En waar je ook gaat… weet… je neemt jezelf altijd mee, met of zware rugzak. Het gaat er om dat je op reis gaat.

Ik ga op reis en ik neem mee…

Liefs, Yolanda.