Over loslaten en zo….

En dan ben ik ineens een jaar verder…

Vanochtend wilde ik zo graag mijn gedachten met jullie delen. Maar.. mijn website is nog niet af. En dat ligt aan mij. Teveel dingen tegelijk. Dat is het. Ik vind gewoon zoveel dingen leuk. Ja, ik weet het, het is een luxe probleem. Maar tja.. mijn eigen toekomst zaaien, he? Dat kost tijd. Want ik heb zoveel nieuwe ideeën, wil zo graag iets groots en moois neerzetten. 

Verleden
En dat kan niet als ik alles uit het verleden met mij mee zeul. Al die mooie projecten, cursussen, ideeën. In alles zit waarde. Ik heb ook alles bewaard. Maar hoe kan ik nieuwe waarde creëren als ik vast blijf houden? En toch heb ik vaak die neiging. Zo ook vanochtend. Ik wilde dus alvast gaan schrijven, op Facebook, bij mijn notities van mijn zakelijke pagina, want tja.. op mijn website gaat het nog niet. Dus ik dacht; even kijken naar mijn oude blog, eens zien of daar nog iets aan bruikbaars bij zit. En zo kwam ik bij ‘Zaai je eigen toekomst’. Het blog van een jaar geleden.

Verbonden
Een jaar geleden, was ik nog volop met allerlei acties voor Vitaal & Co aan de slag. En nu al weer 5 maanden verbonden met Coach BY Life. Het opzetten ervan blijkt toch meer tijd in beslag te nemen dan ik dacht. Het afscheid nemen van het oude ook. Ik heb geleerd dat ik al veel eerder los kom dan ik vroeger geleerd heb. Dat ik gewoon met heel veel respect en liefde én dankbaarheid terug kijk op de mooie tijd samen. Dat ik zo ontzettend dankbaar ben dat mijn zakenpartner van toen met zoveel liefde en respect omgegaan is met de verandering. Dat de band er nog steeds is. Anders, maar nog steeds verbonden.

Verandering
Want ook dat hoort bij je toekomst zaaien. Zien dat sommige dingen onvermijdelijk zijn. Dat verandering altijd de constante beweging is. Maar wat maakt het dan zo moeilijk om te veranderen? Om los te laten? Vaak weten we niet waar we naar toe gaan. En weten we wél wat we achter ons laten. En als dat zo goed is, waarom willen we dan door?

Verlangen
Tja.. de innerlijke drive is het enige antwoord. Noem het intuïtie. Noem het verlangen. Misschien is het wel alles in één. Feit is dat je heel vaak al weet dat het besluit eigenlijk al genomen is, diep van binnen. Vooral als het verlangen heel sterk is, kan het wel eens heel erg ver en diep verstopt zitten. En dan moet je heeel goed luisteren om het gefluister te horen. En soms heb je een ander nodig om dat inzichtelijk en helder te krijgen.

Voel
Dus…voel… en deel. Deel je gedachten. Met een ander. Of als dat nog wat spannend is… op papier.. Neem een notitieboekje. En begin gewoon met schrijven. Dat wat in je opkomt. Al is het een paar minuten. Gooi het maar uit je systeem. En kijk eens of dat is wat je wilt zaaien.. Niet? Wat wil je wél zaaien? En maak de zin eens af: Vanaf nu…. ga ik…. “een blog schrijven. Ook al is mijn website nog niet af?”.

En dat ik deze blog vorige week al op de Facebook pagina van Coach BY Life deelde en het even duurde voordat ik ook mijzelf op LinkedIn zichtbaar maak.. ach.. het zal wel ‘iets’ te maken hebben met ‘mijn eigen toekomst zaaien en loslaten en zo…’.

Ik ben benieuwd; wat is jouw ervaring met zaaien en loslaten?
Fijn als je het in de comments deelt.