Een oefening om weer tot rust te komen.

Vanochtend zat ik heerlijk uitgerust voor mijn computer, kant en klaar om te gaan beginnen aan dit bericht. De titel had ik al klaar: “Een oefening om weer tot rust te komen”. Het liep alleen iets anders. Ken je dat? ‘Zo’n dag’ noemen wij dat hier. In plaats van de geplande creatiedag, met fijne berichten, oefeningen, een podcast of video bedenken en versturen vanuit rust en stilte in mijn kantoor, is het een dag met het ene belletje na de ander, Frank die ineens thuis blijft (met deze wind waaien de kinderen zelfs van de tennisbaan) en spontane bezoekers.

Adem
“Adem in, adem uit”, zeg ik dan tegen mijzelf (en doe het ook echt bewust) en lach er hardop om. Ik weet ondertussen dat gefrustreerd raken omdat ik andere plannen heb, mijzelf alleen maar in de weg zit. Door de jaren heen heb ik wel geleerd om het moment te omarmen, en ook echt anders naar de situatie te kijken.

Niet stug doorgaan met wat er in mijn hoofd zit, maar de tijd nemen voor wat er op mijn weg komt. Dat maakt het allemaal makkelijker en rustiger. Hoe heerlijk is het om met alle aandacht een inspirerend business gesprek te hebben, een onverwacht cadeau in liefde te mogen ontvangen en fijne resultaten van een cliënt te horen, die niet alleen de langgekoesterde droom verwezenlijkt heeft, maar ook bezig is met een hogere functie in het werk.

Telefoon
Terwijl ik uiteindelijk toch weer achter het toetsenbord plaatsneem en een aantal woorden intoets om je die oefening te geven, belt Frank. “Adem in, adem uit” zeg ik tegen mijzelf en neem op: “hee, lieverd”, “hee, klinkt er aan de andere kant van de lijn, “eh schat, wil jij een foto sturen van het boodschappenlijstje?” en we liggen allebei in een deuk. “Het is echt ‘zo’n dag’” roepen we in koor. “Gewoon doorademen, toch?”.

Als we weer opgehangen hebben, kijk ik naar de titel bovenin het scherm en ik voel mijn mondhoeken omhoog krullen. ‘Een oefening om weer tot rust te komen’. Nou, ik kan je vertellen; de ‘grootste’ oefeningen zijn de dingen die we dagelijks kunnen doen, gewoon door ons leven te leven. Coach BY Life, zeg maar. In plaats van tegen de storm in proberen te koersen naar wat je hoofd eerder bedacht had, in liefde meebewegen met wat er is en ademen.

Oefening
Zo ontstaat ook als vanzelf een eenvoudige en doeltreffende oefening om tot rust te komen. Een oefening die we maar al te vaak in de hectiek van de dag vergeten. In- en uitademen. Het lijkt zo eenvoudig, maar in de rush van het leven, zetten we vaak ongemerkt de adem vast. Er komt dan nog wel zuurstof in je lichaam, maar veel minder dan mogelijk is en je bouwt ongemerkt spanning op in je lichaam.

Het bewust in- en uitademen, dát zet de levensenergie in een natuurlijke stroom en ritme weer aan. Het inademen zorgt voor het tot je nemen van nieuwe vitaliserende energie, zet je in beweging. Het uitademen geeft vertraging, je komt tot rust, verwerkt de eerdere opgeslagen informatie in je lichaam. De spanning kan letterlijk uit je lijf losgelaten worden. Dit ritmische systeem is wat je zelf heel eenvoudig in elke situatie toe kunt passen. Het scheelt een hoop frustratie, voorkomt verspilde energie en geeft plezier, liefde en innerlijke rust. “Adem in, adem uit”. 

Ik wens je veel plezier met de oefening!

Liefs, Yolanda 

PS: Wil je weten wat je nog meer kunt doen om mee te bewegen en in flow te zijn? In jouw persoonlijk energieprofiel ontdek je er alles over. Stuur mij je geboortedatum via deze link: https://coachbylife.nl/product/energieprofiel/