Zo neem je een dapper besluit

Online Training a Healthy Lifestyle

“Zo! Dit had ik veel eerder moeten doen”. Ze zegt het met een lach in haar stem, duidelijk opgelucht na ons gesprekje van een half uur. We hebben zojuist in haar gratis coachcall een fijn traject voor de komende weken met elkaar afgesproken. “Ik ben nu al blij”, hoor ik aan de andere kant van de lijn. “Heerlijk toch?”, zeg ik vrolijk. “Je hebt zelf de stap genomen om te bellen en voor jouw groei gekozen. Dan kan het niet anders dan dat je nu al ervaart dat die groei al gestart is”.

Jezelf op nummer één zetten, de stap nemen om daar met een frisse blik van een ander naar te kijken en je open te stellen voor liefdevolle feedback, uitdaging en groei.. het lijkt in je hoofd vaak ingewikkeld, maar het is werkelijk veel simpeler dan je denkt. Als je ook zo’n twijfelkont-deel in je hebt, dan zul je vast ook bekend zijn met die welles-nietes spelletjes in je hoofd waar soms maar geen einde aan lijkt te komen. Toch hoeft dat niet. Een nieuwe stap nemen kan sneller dan je denkt.

Wist je dat de meest spannende situaties die je in je hoofd bedenkt en in je lichaam ervaart slechts 90 seconden duren? 90 seconden. Dat is net zo lang als de trap af lopen, een bakje hummus uit de koelkast pakken en drie keer kauwen op een paar worteltjes. Of de bovenste lade van de vaatwasser uitruimten tijdens een reclame van je favoriete tv programma. In die anderhalve minuut kun je ook even diep adem halen, een telefoonnummer intoetsen en in je uitademing de eerste paar zinnen zeggen. Het zijn de seconden waarin het fysiologische proces in ons lichaam aangaat, waarbij we een stressgevoel ervaren. Maar… nu komt het: puur fysiek is alles ná die 90 seconden weer uit je lichaam.

Vaak maken we het proces van kiezen of actie ondernemen langzamer dan nodig. We stellen besluiten uit omdat in ons hoofd dingen veel groter lijken, omdat we het gevoel waarvan we denken dat gaat komen niet willen voelen of omdat we er allerlei verhalen (onbewust) bij bedenken. Dan praten we onszelf voordat er ook maar iets is gebeurt uit de toekomst. En zo blokken we dat wat we graag willen doen, maar wat we spannend vinden.

Terwijl dat spannende gevoel ook nog eens heel gewoon is; het is hoe ons lichaam werkt. Of het nu gaat om jezelf een nieuwe fase in je persoonlijke ontwikkeling te gunnen, een gesprek aan te gaan of eens een andere keuze te maken dan je meestal doet; in iedere situatie die voor jou een soort spanning oplevert gaan er in je lichaam chemische processen aan én deze worden weer verwerkt. 90 seconden dus. Niet langer.

Als je die 90 seconden ongemak durft te voelen en de verhalen in je hoofd even opzij schuift… wat zou jij dan doen? Welke keuze zou je dan nu willen maken? Wat is een stap die jou nu dichter bij het leven van je dromen brengt? 

Ik ben benieuwd, super leuk van je te horen!

Liefs, Yolanda.

PS: Wanneer je jouw besluiten met nog meer energie, gemak en drive wilt nemen, dan is de online training  ‘a Healthy Lifestyle mét een sprankeling’ van 11 tot en met 14 april er voor jou. Je ontvangt 4 dagen elke dag één of meerdere modules in je inbox, heldere coaching en praktische energie oefeningen. Op de laatste dag is er ook nog eens een krachtige Masterclass. Hier is de LINK om mee te doen.